D. Žalimas: deja, iš anksto galime pasveikinti būsimą rinkimų nugalėtoją – dabartinį prezidentą

Laisvės partijos kandidatas į prezidentus Dainius Žalimas teigia, kad jau dabar galima iš anksto pasveikinti būsimą prezidento rinkimų nugalėtoją – perrinkimo siekiantį šalies vadovą Gitaną Nausėdą.

D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
D. Žalimas<br> T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Gytis Pankūnas

May 13, 2024, 10:31 AM, atnaujinta May 13, 2024, 11:06 AM

„Deja, ko gero, galima pasakyti, kad jau galime iš anksto pasveikinti būsimą šių rinkimų nugalėtoją, tai yra dabartinį mūsų Lietuvos Respublikos prezidentą. Tai buvo iš anksto nuspėjama“, – pirmadienį spaudos konferencijos metu sakė D. Žalimas.

Laisvės partijos kandidatas, kuris pirmajame prezidento rinkimų ture surinkęs 3,58 proc. rinkėjų palaikymo ir liko šeštoje vietoje, pakartojo, kad antrame rinkimų ture remtų premjerę Ingridą Šimonytę.

D. Žalimas, kalbėdamas apie prezidento rinkimų pirmąjį turą, išskyrė gydytojo Eduardo Vaitkaus ir advokato Igno Vėgėlės pasirodymus. Jo įsitikinimu, tiek vieno, tiek ir kito kandidato pasirodymai signalizuoja neraminančias tendencijas visuomenėje.

„Yra šiuose rinkimuose ir neraminančių tendencijų, pavyzdžiui, 7 procentai, surinkti pono Vaitkaus, kuris atvirai transliavo visą laiką maskvietišką propagandą, jau ten praktiškai pažodžiui sutampa ir su Rusijos istorijos ir teisės vadovėliais.

Yra pono Vėgėlės fenomenas, kuris, mano pažiūriu, šiuose rinkimuose labiausiai įmanomu būdu diskreditavo teisininko profesiją, nes tokių nusikalbėjimų teisiniais klausimai, kaip ir apskritai tokių pažadų, atsakingas teisininkas tikrai negali sau leisti visuomenei dalinti. Gaila, kad nemaža visuomenės dalis patiki akademiniais vardais, nepaisydami to, kas slypi už jų turinio“, – komentavo D. Žalimas.

D. Žalimas apie EP rinkimus: galima tikėtis sėkmingai pasirodyti

Prezidento rinkimuose nesužibėjęs D. Žalimas neslepia, kad tikisi jam palankių rezultatų Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas apskritai pripažįsta matantis savo ateitį politikoje, tačiau garsiai svarstyti apie dalyvavimą Seimo rinkimuose kol kas nesiima.

„Jei 50 tūkst. rinkėjų ateis balsuoti į EP rinkimus, žinant, kad į juos tikrai neateis 60 proc. apskritai, čia atsiveria neblogos perspektyvos. (...) Manau, kad galima tikėtis sėkmingai pasirodyti, kaip bus – pamatysime po 4 savaičių“, – teigė D. Žalimas.

„Manau, kad Lietuvos politikoje trūksta tokių politikų, kurie vestų antipopulistinę politiką, tikrai neužsiimtų nerealiais pažadais ir, atsiprašau, nekalbėtų to, kas nepriklauso jo kompetencijai, kaip girdėjome pilna tokių pareiškimų šiuose prezidento rinkimuose. Tai dėl to savo vietą tam tikrą politikoje matyčiau“, – pridūrė teisininkas.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyko prezidento rinkimai ir referendumas dėl pilietybės išsaugojimo. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. piliečių.

Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo dabartinis šalies vadovas G. Nausėda, surinkęs 44,19 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi premjerė I. Šimonytė sulaukė 19,78 proc. rinkėjų palaikymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.